AssortimentVoiello pasta

In 1839 kwam August Vanvittel, een Zwitserse ingenieur, naar Napels om mee te werken aan de eerste spoorlijn. Vanaf het moment dat hij in Napels aankomt is hij gefascineerd door het pastamaken. 
Hij wordt verliefd en trouwt met de dochter van een pastamaker en droomt ervan om een moderne pastafabriek te openen. 
De kleinzoon van het paar, Giovanni Voiello (de naam Vanvittel is inmiddels veranderd in Voiello), maakte uiteindelijk dit project af en opende de Antico Pastificio Goivanni Voiello. Zwitserse engineering in combinatie met de Napolitaanse passie. 
Door de hoge kwaliteit van de pasta wordt hier voornamelijk van genoten door de Koninklijke familie en de rijkere bevolking. In de 20ste eeuw komt hier verandering in, de fabricage wordt gemoderniseerd en de productie stijgt. Hierdoor is de pasta nu ook beschikbaar voor het volk. 
 
Pasta is verkrijgbaar in vele verschillende vormen en maten, er worden meer dan 300 verschillende vormen gebruikt. In Italiƫ eet men niet zomaar elke saus bij een willekeurige pasta, de juiste pasta bij een saus maakt een groot verschil in smaak en sensatie. Maar welke saus hoor bij welke pasta voor de optimale match?
De stevige dikkere pastasoorten , zoals de Fusilli, eet je bij een stevige/ grove saus. Ook de holle pastasoorten zoals Penne zijn hier goed bij. De saus gaat in de holtes zitten en wordt opgenomen in de ribbels en verschillende structuren van de vormen.
Een dunne elegante saus combineer je met een dunne elegante pasta; zoals bijvoorbeeld de Trenette of de Spaghetti. Deze pasta is ook uitstekend met een dressing op basis van olijfolie.