Vertel je verhaal

Menetti is de hoofdpersoon uit het kinderboek "Spaghetti van Menetti". 
Hij wil de mensen in zijn nieuwe woonplaats lekker laten eten, spaghetti!

Menetti verkoopt in Veendam verse pasta's, onder andere ravioli en spaghetti, soepen, broodjes en salades.

Verse pasta is veel lekkerder dan droge pasta uit de supermarkt en heeft een korte kooktijd. 

Met een goede saus geeft verse pasta een eenvoudige doch heerlijke maaltijd. Daarbij een stukje salami of kaas, een verse salade en een glaasje wijn. 
Perfect.

U kunt bij Menetti de ingrediƫnten vinden om zelf een Italiaanse maaltijd te bereiden. Afhalen of de maaltijd ter plaatse gebruiken is ook mogelijk.

Afhalen

Menetti kan helaas niet bezorgen, maar maaltijden kunnen wel worden afgehaald.


Schepijs

Vanaf april 2020 is er weer ambachtelijk schepijs verkrijgbaar.

Zin en onzin

- Pasta wordt gekookt in zout water, zo zout als de zee. Het veelgenoemde snuifje is onvoldoende. Per liter kookwater moet minimaal 10 Ć  12 g zout worden toegevoegd.
- Van pasta wordt je niet dik. In een normaal dieet kun je rustig dagelijks pasta eten. Per persoon wordt meestal 100 g pasta geserveerd. Maak de maaltijd volledig met een salade en een stukje vlees, vis of gevogelte, en een toetje.
- Italianen eten hun pasta al dente wat veel steviger is dan wat wij in Nederland gewend zijn. Verse pasta is in 4 minuten al dente, gerekend vanaf het moment dat de pasta in het kokende water gaat.
- Italianen eten hun pasta met minder saus dan wij in Nederland gewend zijn. De pasta hoeft maar net met saus te zijn bedekt.
- Spaghetti alla carbonara wordt alleen met olie, eidooier, spek (bij voorkeur guanciale) en kaas gemaakt. Maar er zijn zoveel recepten als er Italianen zijn.